Het is een trieste realiteit dat het in de moderne wereld niet ongewoon is dat relaties eindigen. Wanneer dat gebeurt maken veel mensen fouten en krijgen ze later spijt van hun beslissingen. De volgende tips zijn bedoeld voor zowel mannen als vrouwen die onlangs hun relatie beëindigd hebben. Ze kunnen echter het meest relevant zijn voor mannen, vanwege het verschil in emotioneel patroon tussen de geslachten. Zo wordt meestal aanbevolen dat vrouwen minstens 6 maanden wachten voor ze serieus met een andere man beginnen; mannen hebben meestal niet zoveel tijd nodig voor ze een nieuwe relatie beginnen.

Als je momenteel overweegt het uit te maken met je partner of dat al gedaan hebt, dan kan dit artikel je van enig nut zijn.

Op wraak zinnen

Als een van de partners besluit uit de relatie te willen, is het niet ongewoon dat ze willen de andere partner zo veel mogelijk pijn doen. Dit leidt echter zelden tot iets goeds en het is waarschijnlijk het beste als je niet toegeeft aan zulke verleidingen. Het is misschien gemakkelijk om te denken dat je je beter zult voelen nadat je je ex gekwetst hebt (bv. door zijn reputatie te ruïneren met kwaadaardige leugens); maar het enige wat je zult doen is jezelf slecht laten lijken en alle toekomstige relatievooruitzichten die je met hem of iemand anders zou kunnen hebben, verpesten.

Focussen op wat verkeerd ging

Veel mensen proberen uit te zoeken wat er fout ging om te voorkomen dat ze dezelfde fouten opnieuw maken of om gewoon de volgende keer een betere partner te vinden. Hoewel dit een stevig geaarde praktijk lijkt, kan het meer kwaad dan goed doen voor jou (en je ex). Richt je in plaats daarvan op het verbeteren van jezelf; zelfverbetering zal je gelukkig maken en leiden tot succes bij andere mensen – die beide veel moeilijker te bereiken zijn als je je op het verleden fixeert.

Verlies van contact met vrienden die vóór de breuk hecht waren

Voordat je met je ex was, had je waarschijnlijk veel vrienden die er altijd voor je waren om je te steunen – maar nu lijken ze allemaal afstandelijk. Iets dergelijks kan ook gebeuren als je vroeger vrienden deelde met je partner. Daarom is het belangrijk dat je na het beëindigen van de relatie contact blijft houden met die mensen; ze zullen helpen de overgang naar een single leven te vergemakkelijken (en te versnellen) en er met hun steun doorheen komen kan het voor jullie beiden veel gemakkelijker maken.

Sta stil bij hoeveel beter het leven was vóór de breuk

Het is waar dat dit soms gebeurt; vaak zonder dat je het pas later beseft. Als positieve herinneringen in je geestesoog blijven opduiken (vooral die waar jullie tweeën gelukkig en zorgeloos waren), kan het een goed idee zijn om ze zo ver mogelijk uit je gedachten te houden. Dit komt omdat stilstaan bij goede tijden met je ex de breuk alleen maar moeilijker voor je maakt – wat weer kan leiden tot grotere problemen verderop in de tijd (bv. depressie).

Vergeet niet dat er altijd mensen zijn die van je houden en om je geven; ze wachten er gewoon op dat jij ze weer in je leven toelaat. Ook al voelt het nu somber aan, verlies de hoop niet! Deze gevoelens zullen uiteindelijk overgaan als je ervoor kiest er niet te veel bij stil te staan. Ontdoe je van alle foto’s of voorwerpen die je aan hem/haar herinneren, zoek nieuwe vrienden, doe regelmatig aan lichaamsbeweging en wijd elk wat tijd aan hem/haar als de dingen rustiger voor je zijn. Je zou wat tijd moeten nemen om over de breuk na te denken, en proberen te begrijpen wat er mis ging en hoe dit voorkomen had kunnen worden. Er bij stil blijven staan kan echter meer kwaad dan goed doen.

Dus probeer je niet te veel op het verleden te richten als je een mooie toekomst voor je wilt hebben!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen