Als u op zoek bent naar een heerlijk en gemakkelijk te maken Mexicaans gerecht, hoeft u niet verder te zoeken! In deze blogpost delen we enkele van onze favoriete recepten voor klassieke Mexicaanse gerechten die je thuis kunt klaarmaken. Van enchiladas tot taco’s tot chilaquiles, we hebben voor elk wat wils.

Dus leg je kookspullen klaar, maar voordat we van staart gaan eerst nog wat achtergrond informatie:

De geschiedenis va de mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken is een levendig en kleurrijk wandkleed, geweven uit de vele culturen die in deze streek van de wereld samenkwamen. De allereerste kolonisten in Mexico waren de Olmeken, die rond 1500 BCE arriveerden. Ze brachten hun eigen unieke stijl van koken mee, die gebaseerd was op maïs, bonen en pompoen. In de loop der eeuwen begonnen andere groepen hun weg naar Mexico te vinden, waaronder de Maya’s, de Zapoteken, en de Azteken. Elk van deze groepen voegde zijn eigen speciale ingrediënten en technieken aan de Mexicaanse pot toe, waardoor een werkelijk gevarieerde en smaakvolle keuken ontstond. Vandaag de dag wordt Mexicaans eten door mensen over de hele wereld gesmaakt, en de rijke geschiedenis is een belangrijk deel van de aantrekkingskracht.

De Mexicaanse keuken

Mexicaans eten behoort tot de populairste keuken ter wereld. Van taco’s tot burrito’s, er zijn eindeloze mogelijkheden als het om Mexicaanse recepten gaat. Één van de populairste Mexicaanse recepten is chili con carne. Dit gerecht wordt gemaakt met rundvlees, tomaten, uien, en chilipepers, en het kan geserveerd worden met rijst of bonen. Een ander populair recept is enchiladas. Enchiladas zijn maïstortilla’s die gevuld zijn met vlees of kaas en dan overgoten met een pikante saus. Ze kunnen geserveerd worden met rijst en bonen of groenten. Één van de meest iconische Mexicaanse recepten ten slotte is guacamole. Guacamole wordt gemaakt met avocado, tomaten, uien, chilipepers, en limoensap. Het is typisch geserveerd als dip met tortillachips.

Nu we wat meer weten over deze poluraire zullen we een aantal heerlijke recepten meegeven:

Enchiladas

Één van de populairste Mexicaanse recepten zijn enchiladas. Enchiladas zijn maïstortilla’s die gevuld zijn met vlees of kaas en dan overgoten met een pikante saus. Ze kunnen geserveerd worden met rijst en bonen of groenten. De saus voor enchiladas kan gemaakt worden van rode chilipepers, tomaten, uien en knoflook

Ingrediënten

-12 maïstortilla’s

-500 gram gemalen rundvlees

-200 gram geraspte kaas

-½ ui, gesnipperd

-250 ml tomatensaus

-250 ml runderbouillon

-60 ml olie

-Zout, peper en komijn naar smaak

Aanwijzingen

Verhit in een koekenpan de olie op matig vuur en bak de gesnipperde uien tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is. Giet overtollig vet af en neem van het vuur. Voeg de tomatensaus, runderbouillon, zout, peper en komijn toe en meng goed.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Leg zes van de tortilla’s op de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel er de helft van de gehaktsaus over en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Beleg met de resterende tortilla’s, de gehaktsaus en de kaas. Bak ongeveer 25 minuten of tot ze door en door verwarmd zijn en de kaas gesmolten is.

Serveer met zure room, gehakt uien, refried beans en/of salsa.

Tacos

Taco’s zijn een ander populair Mexicaans gerecht dat thuis gemaakt kan worden. Taco’s worden gemaakt met zachte, maïs tortilla’s die gevuld zijn met vlees, kaas, en groenten. Ze kunnen geserveerd worden met salsa, guacamole, of zure room.

Ingrediënten

-12 zachte maïstortilla’s

-500 gram gemalen rundvlees

-200 gram geraspte kaas

-½ ui, gesnipperd

-250 ml tomatensaus

-250 ml runderbouillon

-60 ml olie

-Zout, peper en komijn naar smaak

Aanwijzingen

Verhit in een braadpan de olie op matig vuur en bak de gesnipperde uien tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is. Giet overtollig vet af en neem van het vuur. Voeg de tomatensaus, runderbouillon, zout, peper en komijn en meng goed.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Leg zes van de tortilla’s op de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel de helft van de gehaktsaus erover en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Beleg met de overgebleven tortilla’s, de gehaktsaus en de kaas. Bak ongeveer 25 minuten of tot ze door en door warm zijn en de kaas gesmolten is.

Serveer met salsa, guacamole, zure room, gehakte uien, refried beans en/of jalapeño pepers.

Chili Con Carne

Chili con carne is een hartig gerecht dat perfect is voor koude winteravonden. Dit gerecht wordt gemaakt met rundvlees, tomaten, uien, en chilipepers, en het kan geserveerd worden met rijst of bonen.

Ingrediënten

-500 gram gemalen rundvlees

-200 gram geraspte kaas

-½ ui, gesnipperd

-250 ml tomatensaus

-250 ml runderbouillon

-60 ml olie

-Zout, peper en komijn naar smaak

Aanwijzingen

Verhit in een braadpan de olie op matig vuur en bak de gesnipperde uien tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is. Giet overtollig vet af en neem van het vuur. Voeg de tomatensaus, runderbouillon, zout, peper en komijn toe en meng goed.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Leg zes van de tortilla’s op de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel de helft van de gehaktsaus over de tortilla’s en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Beleg met de overgebleven tortilla’s, de gehaktsaus en de kaas. Bak ongeveer 25 minuten of tot ze door en door warm zijn en de kaas gesmolten is.

Serveer met rijst of bonen.

Chilaquiles

Chilaquiles is een heerlijk Mexicaans gerecht dat thuis gemaakt kan worden. Het gerecht bestaat uit maïstortilla’s die in reepjes gesneden en gebakken worden. De tortilla’s worden dan bedekt met een saus, meestal salsa of mole, en overgoten met kaas, zure room en uien. Chilaquiles kunnen als hoofdgerecht of als bijgerecht geserveerd worden.

Ingrediënten

-12 maïstortilla’s

-500 ml salsa

-200 gram geraspte kaas

-½ ui, gesnipperd

-60 ml olie

-Zout, peper en komijn naar smaak

Aanwijzingen

Verhit in een koekenpan de olie op matig vuur en bak de gesnipperde uien tot ze zacht zijn en de bereidingswije inclusief ingredienten en hoeveelheden gebruikt. Voeg de maïstortilla’s toe en bak tot ze knapperig zijn. Haal van het vuur en voeg de salsa, zout, peper en komijn toe. Meng goed.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Leg de chilaquiles in een ingevette ovenschaal en strooi er geraspte kaas over. Bak ongeveer 25 minuten of tot ze door en door warm zijn en de kaas gesmolten is.

Serveer met zure room, fijngehakte uien, refried beans en/of salsa erover. Geniet ervan!

Dit is maar een paar van de heerlijke gerechten die je thuis uit Mexico kunt maken. Er zijn nog veel meer recepten die je kunt proberen. Dus ga koken en geniet! Probeer vandaag iets nieuws en geniet vanavond van een heerlijke Mexicaanse maaltijd!

Smakelijk eten!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen